Long Tail (in traducere: “coadă lungă“) reprezintă expresii cheie ce conțin minim 2-3 cuvinte cheie in fraza. Căutarile formate din mai mult de 2-3 cuvinte cheie descriu cu exactitate ceea ce un vizitator cauta, aceasta lucru inseamna ca vizitatorul stie clar ce rezultat doreste sa gaseasca si mai mult ca sigur are intenție de cumpărare, comparativ cu aceia care folosesc un singur cuvânt-cheie (Short Tail).

După vizualizarea a 2-3 filmulețe de pe YouTube in care Chris Anderson explică nu foarte energic dar foarte exemplificat   conceptul de ” Long Tail” .

Uite ce am ințeles eu după toate plimbarile printre rânduri :

  • dacă vrei ca motoarele de căutare sa te ajute in a-ți gasi exact ce cauți trebuie sa fi specific, adică daca tu vrei sa gasești o anumita piesă trebuie sa scrii mai mult de 2 cuvinte-cheie pentru a o găsi mai ușor,chestie care se aplică pentru toate domeniile.
  • așadar, Long Tail presupune căutarea anumitor informații prin expresii-cheie care conțin mai mult de 2-3 cuvinte si nu un singur cuvant-cheie  ca in cazul Short Tail
Când începi promovarea pe web a unui site sau a unui magazin online, primul impuls este să te orientezi către cuvinte-cheie de o dificultate ridicată şi cu un volum mare de căutări numite Hot Tail ,dar asta nu e o decizie bună deoarece oricine cauta pe Google iși pierde interesul dupa primele doua scroll-uri de rezultate
Începutul unei optimizări se face întotdeauna de la long tail-uri dacă nu ai ajuns în faza în care să poţi face pasul către cuvintele cheie dificile.
Interpretare: Pentru căutările din 1, respectiv 2-3 cuvinte-cheie, costurile și competiția aferente sunt ridicate, in schimb ce căutările cu mai mult de un cuvânt-cheie au o frecvența mai mică, o concurență minimă dar oferă șanse mai mari de a fi gasiți la aceste căutări.Avantajul long tail-ului: competiție redusă și deci, efort minim pentru a ieși in căutări. Deasemnenea, șanse mari de conversie.Dezavantajul long tail-ului: căutări mici și deci trafic puțin; faptul că trebuie sa creați conținut cu cuvinte cheie din acea nișa poate fi un dezavantaj pentru mulți.
Advertisements